Wijnantslaan 1 - 3630 Maasmechelen
Te koop € 3.000.000,-
1.000 m2 3 slaapkamers 2 badkamers Bouwjaar 1991

Meesterlijke villa in park van 1,4 ha

Eén blik op dit trotse toonbeeld van symmetrie met witte muren en grijze daken, omringd door frisgroene strak gesnoeide hagen en u bent verkocht. Alles aan deze villa ademt liefde voor detail en vakmanschap.
Gelegen tegenover de Mechelse heide, midden in de Europese groene long, is dit uit 1991 onder architectuur gebouwde woonhuis een oase van schoonheid, rust en perfectie.
Aan werkelijk álles is hier gedacht. Zo tekende de binnenhuisarchitect voor de luxe op maat gemaakte inbouwkasten, kozijnen en deuren die door het hele huis te vinden zijn. De indrukwekkende entrée is rijk aangekleed met vloeren, afgeronde plinten en wanden van met koper ingelegd Iranees graniet.
Het weelderige plafond straalt dankzij de geschilderde gingko blaadjes een Oosterse sfeer uit en is het spiegelbeeld van de ingelegde vormen van de vloer.
De statige maar tegelijk intieme eetkamer heeft een mozaïekvloer die zeer smaakvol is samengesteld uit alle in de villa gebruikte soorten graniet. De villa bezit uitstekende mogelijkheden om aan huis te werken. Op de benedenverdieping bevindt zich een groot kantoor met eigen ingang waarin ook reeds alle voorbereidingen aanwezig zijn, mocht men deze ruimte eventueel wensen om te bouwen naar een gelijkvloerse slaap- en badkamer.
Rond de villa stelen (24) speciaal vervaardigde boogramen met computergestuurde crèmekleurige zonwering de show. Vanuit de salon geven zeven dubbele openslaande deuren toegang tot het enorme terras en het zacht glooiende grasveld en de diverse bomen dienen als welkome ‘voorraadkast’voor de eekhoorntjes die in de parkachtige tuin vertoeven. Buiten zorgen negentig sproeiers voor perfecte computergestuurde irrigatie. Tachtig lampjes laten de villa baden in licht hetgeen bij duisternis een feeëriek plaatje oplevert. Zeer luxe én uitermate praktisch is de elektrisch verwarmde oprit die doorloopt tot en met de dubbele garage zodat men in winterse omstandigheden altijd probleemloos in en uit kan rijden en lopen.
In de rechtervleugel staat onthaasten centraal. Wellness liefhebbers kunnen genieten van een sauna, infrarood cabine, jacuzzi en riant binnenzwembad met een even handige als mooie antislipvloer van Franse kalkzandsteen.
Eyecatchers van de bovenverdieping zijn de prachtige dressingroom met ingebouwde kasten compleet met een eigen zitruimte en een badkamer van zeer ruime proporties volledig uitgevoerd in marmer.
Wie zich de eigenaar van deze magnifieke villa, gelegen op anderhalve hectare grond, mag noemen, beschikt in totaal over maar liefst vijf geregistreerde bouwplaatsen, twee waarop de villa is gebouwd en drie die eventueel nog kunnen worden bebouwd.
Vastgoedinfo in aanvraag..
BEGANE GROND

ENTREE EN CENTRALE HAL
U betreedt een enorm groot parkachtig terrein via een op afstand bedienbare smeedijzeren dubbele toegangspoort (met videofooninstallatie) waarop de imposante villa staat in een hoogbeveiligde woonomgeving die is voorzien van 12 op hoogte ingestelde camera’s.
U kunt de villa via diverse ingangen betreden. De hoofdingang met de centrale hal (104 m²) is zeer imposant te noemen met haar vloer van Iranees graniet die smaakvol is ingelegd en versierd met bijpassende koperen elementen. Op meerdere plaatsen in de woning zult u het graniet steeds weer in verschillende motieven en in diverse kleurschakeringen terugvinden De symmetrie is opvallend en deze is op meerdere plaatsen in de woning terug te vinden. In de centrale hal komt deze tot uiting in de ovale vormstructuur in de vloer die u terugvindt in het rijk versierde handbeschilderde plafond.

GARDEROBE EN GASTENTOILET
Bij binnenkomst in de centrale hal treft u links van de woonkamer een zeer luxueus gastentoilet aan (ca. 5,5 m²) met vrijhangend toilet, urinoir en fonteintje. Ook deze ruimte is in stijl uitgevoerd met vloer en wanden tot bovenaan afgewerkt met graniet.

Over alles is in deze woning nagedacht. Zo is de ruime garderobe met ingebouwde garderobekast uit het zicht bij het betreden van de centrale hal en perfect gesitueerd bij een extra ingang ten behoeve van het kantoor en naast de toegangsdeur naar de inpandige dubbele garage. Verderop in de beschrijving treft u over deze laatste ruimten nadere informatie aan.

LIVING
De living (ca. 68 m²) betreedt u vanuit de centrale hal desgewenst via twee zijden via dubbele deuren. U treft hier centraal in de ruimte gelegen de prachtige antieke Parijse marmeren(?) schouw geflankeerd door ingebouwde kastenwanden. Ook hier doet de perfectie en het ruimtelijke effect van de symmetrie zich gevoelen. Het woongedeelte is voorzien van vloerbedekking en heeft een warme sfeervolle uitstraling en geeft bovendien een heel fraai uitzicht op de tuin die toegankelijk is via 3 dubbele openslaande deuren met boogramen.

EETKAMER
Rechts naast de living is de eetkamer (ca. 23 m²) gelegen. Deze is vanuit de woonkamer via schuifdeuren te betreden, maar eveneens via dubbele openslaande deuren vanuit de centrale hal. In het oog springend is het prachtige strakke motief van de granieten vloer. Hierin komen de diverse kleuren van het Iranees graniet die in het huis verwerkt zijn terug. Deze vloer is voorzien van vloerverwarming. Zoals met alle ruimten op de begane grond het geval is geven ook hier weer dubbele openslaande deuren met boogramen toegang tot de tuin.

KEUKEN MET SALON
Vanuit de eetkamer loopt u de aangrenzende royale van vloerverwarming voorziene keuken (ca. 30 m²) binnen. De Miele inbouwkeuken met granieten aanrechtblad is van alle gemakken voorzien en beschikt over inbouwapparatuur eveneens van het merk Miele (5 pits keramische kookplaat, magnetron met grill, oven met grill, koelkast, diepvries, vaatwasmachine). Hier treft u ook een transportlift aan die verbonden is met de voorraadruimte in de kelder en met de bovengelegen eerste verdieping. Zo vervoert u op eenvoudige wijze uw boodschappen binnenshuis.
Naast de keuken bevindt zich een salon (ca. 26 m²) met een gashaard, inbouwkasten en een drietal openslaande dubbele deuren naar de tuin. Deze op het zuiden gelegen ruimte is te gebruiken als extra (eet)kamer.

TERRAS
Het op het zuidoosten gelegen terras is rechtstreeks te bereiken vanuit de keuken en vanuit het zwembad (waarover hierna meer). Dit oorspronkelijk open terras is af te sluiten via 3 schuifdeuren die in rails geplaatst zijn en desgewenst voor tweederde deel te openen. Het terras heeft elektrische terrasverwarming en is mede voorzien van de geluidsinstallatie waarmee de gehele villa is uitgerust.

EXTRA (DIENST)INGANG EN BIJKEUKEN
De bijkeuken is voorzien van een extra keukenblok. U vindt in deze ruimte alle benodigde witgoedaansluitingen en de mogelijkheid voor het aansluiten van extra koel- en diepvriesapparatuur. Door een in rails vervatte afsluitbare wand is alle apparatuur in een oogwenk uit het zicht. Ook hier is weer efficiency tot in detail uitgedacht. Zo is via een koker die verbonden is met de bovenverdieping wasgoed direct in deze ruimte te deponeren.
In de bijkeuken is de ‘meterkast’ van de gehele benedenverdieping geplaatst. Alle elektra is apart afgezekerd en tot in detail benoemd (net zoals dat overal elders in het pand met alle technische (meet) apparatuur het geval is).
Naast de bijkeuken is een aparte dienstingang gelegen die direct toegang geeft tot de kelderruimte.

EXTRA INGANG EN KANTOOR
U beschikt over een aparte ingang voor uw zakelijke klanten bij de garderobe. Deze ingang komt ook meteen uit bij de speciaal voor gasten aangelegde parkeerplaats. Uw zakelijke gasten kunnen zodoende zonder het woongedeelte te hoeven betreden ontvangen worden in uw exclusieve kantoor (ca. 53 m²). Over een breedte van ca. 5 meter is in het kantoor een massief eikenhouten kastenwand ingebouwd. De ruimte is L-vormig en geeft zodoende veel mogelijkheden voor een zakelijke aankleding. Rondom geven 4 dubbele openslaande deuren met boogramen toegang tot de tuin.
Tevens bestaat hier de mogelijkheid voor het verbouwen van deze ruimte tot een extra slaap- annex badkamer. Alle voorzieningen voor gelijkvloers wonen zijn hier destijds al bij de bouw voorbereid.

DUBBELE GARAGE MET BERGINGEN, EXTRA GASTENPARKEERPLAATSEN, ZOLDER- ANNEX BERGING
De garagedeuren van de dubbele garage (ca. 55 m²) met opritverwarming voor winterse omstandigheden zijn op afstand te bedienen. Vanuit de garage heeft u een inpandige doorgang via de garderobe naar de woning. U heeft ook via twee separate deuren toegang tot 2 grote bergruimten (beide ca. 13,5 m²). Eén bergruimte leidt via een vaste trap naar de bovenverdieping. Hier treft u nog eens over het gehele oppervlak van de garage met bergruimten een zolder annex bergruimte (ca. 81 m² totaal) aan. Hier bevinden zich ook de verwarmingsinstallatie en airco voor de gehele eerste verdieping.
De andere op de begane grond naast de garage gelegen berging is ook via een buitendeur toegankelijk. De ruimten op de begane grond zijn alle van ramen voorzien waardoor er veel lichtinval is; de vloeren zijn betegeld en de wanden half betegeld.

EERSTE VERDIEPING

GANG MET INGEBOUWDE KASTEN EN BALKON
Via de trap van Iraans graniet die voorzien is van een uit Parijs afkomstige rijkelijk bewerkte antieke smeedijzeren trapleuning en balustrade loopt u naar de bovenverdieping waar u opnieuw een meer dan royale hal (ca. 71 m²) betreedt. De lange overloop is aan één zijde geheel voorzien van ingebouwde kasten en wordt slechts onderbroken door de toegang tot het zich boven de hoofdingang bevindende balkon dat eveneens is voorzien van een prachtige smeedijzeren balustrade.

MASTERBEDROOM MET BADKAMER EN DRESSING
De grote masterbedroom (ca. 40 m²) is voorzien van vloerbedekking en ingebouwde kastenwand. Op uw balkon (ca. 5 m²) dat op het zuiden gericht is, ervaart u optimale privacy. Het is afgewerkt met een fraaie smeedijzeren balustrade.
Een aparte kleedruimte (ca. 20 m²) met inbouwkasten waar u gerieflijk kunt zitten, vormt de verbinding met de riante badkamer (ca. 31 m²) waarvan de vloeren en wanden zeer luxueus zijn uitgevoerd met gepolijste massieve marmeren platen van Iraans marmer. U vindt hier een ligbad (whirlpool), een hoekdouche, 2 wastafels en achter een dubbele spiegelwand bevindt zich een afgesloten ruimte (ca. 3 m²) met vrijhangend toilet, urinoir. De badkamer is voorzien van vloerverwarming.

TWEE EXTRA SLAAPKAMERS MET GEMEENSCHAPPELIJKE BADKAMER EN TOILETVOORZIENING
Aan de andere zijde van de gang vindt u nog eens twee ruime slaapkamers (ca. 24 m² en ca. 21 m²) uitgevoerd met details van rode Iraanse graniet. Beide kamers zijn voorzien van vloerbedekking en van ingebouwde kasten.
Hier vindt u ook een separate toiletruimte (ca. 2 m²) met vrijhangend toilet en fonteintje. De vloer en muren zijn ook hier geheel met gepolijste massieve marmeren platen afgewerkt. De naastgelegen royale eveneens op dezelfde wijze en geheel in marmer uitgevoerde badkamer (ca. 17 m²) beschikt over een ligbad, hoekdouche, dubbele wastafel en toilet. Ook deze badkamer is voorzien van vloerverwarming.

MULTIFUNCTIONELE RUIMTE
Daarnaast heeft u nog een extra ruimte van ca. 23 m² ter beschikking die voor meerdere doeleinden gebruiksklaar is. Met het naastgelegen mooie uitzicht op het binnenzwembad is deze ruimte bij uitstek geschikt als fitnessruimte. Een infraroodsauna is aanwezig. U vindt ook een faciliteit om via een koker uw wasgoed direct in de ondergelegen bijkeuken te deponeren.

WELLNESS MET SAUNA, DOUCHE, ZWEMBAD EN JACUZZI
Via een separate hal (ca. 5 m²) krijgt u toegang tot twee wellnessruimten. Deze hal fungeert als een soort ‘sluis’ en zorgt ervoor dat de wellnessruimten volledig afgesloten kunnen worden van het woon- en leefgedeelte. In de hal treft u ook een zelfstandige toiletvoorziening aan met vrijhangend toilet en fonteintje. De hal geeft daarnaast toegang tot de kleedruimte (ca. 16 m²) waarin zich ook een sauna (ca. 5 m²) met afstandsbediening, een hoekdouche (ca. 2 m²) en een inpandige kast bevinden. Deze ruimte is voorzien van vloerverwarming. Vanuit de sauna is er middels een eenzijdig geblindeerd spiegelraam vol uitzicht op het zwembad. Deze ruimte is wederom tot boven uitgevoerd met prachtige gepolijste marmeren platen en in dit geval voorzien van een vloer van Franse kalkzandsteen vanwege de antislip eigenschappen.
Via een dubbele glazen toegangsdeur komt u bij het binnenzwembad met jacuzzi. Deze omgeving (ca. 128 m²) ademt een en al rust en ruimte met rondom 12 dubbele openslaande deuren met boogramen waardoor binnen en buiten naadloos op elkaar aansluiten. Ook deze vloer is uitgevoerd in de warme tint van het Franse kalkzandsteen met een met marmer omrande tegelstructuur en is eveneens voorzien van vloerverwarming. Het zwembad dat verlicht kan worden (12,5 m x 4,75 m , diepte 1,20 m / 1,60m) beschikt over een jetstream, een luchtbelvormer en een massagestation. Vanuit het zwembad kunt u meteen in de naastgelegen jacuzzi stappen. De ruimte bevat een ontspanningsruimte.

De filterinstallatie van het zwembad is van topmerk OSPA: OSPA monobloc superfilterinstallatie – volautomaat. De unieke Ospa BlueClear®-desinfectie zorgt voor bijzonder zuurstofrijk water, dat heerlijk fris en zacht op de huid aanvoelt. Het werkt op basis van natuurlijk en veilig zout. Het water gaat door een reservoir met marmerstukjes om zacht water te verkrijgen. Alle techniek van het zwembad is volledig geautomatiseerd, ook het bijvullen van het water en op niveau houden van de PH waarde met de OSPA-doseerinstallatie (zowel voor verhoging als voor verlaging). De installatie wordt steeds met de laatste nieuwigheden ge-updated.

Een speciale zwembadinstallatie en een apart verwarmingscircuit zorgen ervoor dat de zwembadruimte continu in optimale staat gehouden wordt. Zo worden onder meer alle ramen in het zwembad aangeblazen met (te recyclen) ontvochtigde warme lucht.

SOUTERRAIN EN WIJNKELDER
De centrale trap met kalkzandstenen treden en smeedijzeren balustrade voert u verder naar het souterrain. Via dubbele antieke opengewerkte deuren krijgt u toegang tot de sfeervolle wijnkelder. Deze ruimte met warme uitstraling is uitermate geschikt om uw gasten te ontvangen voor een aperitief of een wijnproeverij.
In het souterrain beschikt u over diverse kelderruimtes die voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Daarnaast is voorzien in een grote voorraadkelder van waaruit een goederenlift naar de bovengelegen keuken en eerste verdieping voert. Aansluitend op deze ruimte vindt u de doorgang naar de kelderruimte waar zich de verwarmingsinstallatie en airconditioning van de begane grond en de kelder bevinden.
U beschikt daarnaast over een grote hobbykelder. Direct onder de zwembadruimte is een enorme kelderruimte waar alle apparatuur betreffende het zwembad geplaatst is. Dit is werkelijk een staaltje van hoogstaand technisch vernuft. Zoals elders in de villa is ook hier tot in detail aan alles gedacht om optimale kwaliteit van de zwembadruimte en zwemwater te garanderen.

TUIN EN PERCEEL
Bij droog weer kunt u uw parkachtige tuin in topconditie houden middels 90 sproeiers die hun water aangevoerd krijgen vanuit een 104 meter diepe put. Bij de parkeerplaats voor uw gasten staat nog een extra tuinhuis voor de berging van uw grotere tuinmaterialen.

Wij kunnen geen garantie geven over de juistheid van de gegevens en afmetingen.

Details
 • Prijs € 3.000.000,-
 • Referentie6500
 • Beschikbaar vanafBij akte
 • Woonoppervlakte1.000 m2
 • Perceeloppervlakte14.011 m2
 • Gevelbreedte45,00 m
 • Slaapkamers3
 • Badkamers2
 • Aantal toiletten5
 • Garage aanwezigJa
 • Parkeerplek aanwezigJa
 • Bouwjaar1991
 • DakOverig
 • Dak opmerkingNatuurLeien
 • RaamwerkHout
 • BeglazingDubbel glas
 • VerwarmingHeteluchtverwarming, Vloerverwarming gedeeltelijk, Gas


Kadaster
 • KadasterMaasmechelen, 1 afd., sectie E
 • Kadastrale nummers931 E 24 - 931 Z 29 - 931 D 31
 • Kadastraal inkomen (€)0,00


Informatieplicht
 • Energie klasseC
 • EPC (kWh/m²)300,00
 • Energie Certificaat nummer20200809-0002301956-RES-2
 • Stedenbouwkundige vergunning uitgereiktJa
 • VoorkooprechtNee
 • Verkavelingsvergunning van toepassingNee
 • Beschermd erfgoedNiet beschermd
 • OverstromingsgevoeligGeen
 • OverstromingsgebiedGeen afgebakende zones
 • Stedenbouwkundige bestemmingWoonpark
Ligging woning
Bezoek aanvragen Schrijf u in Contacteer ons Bekijk video